Fiskepostej med krydderurtesauce og rejer

3235

4 pers.

Danmark

 

750 g torskefileter

2 æg

Ca. 1½ dl. piskefløde

Salt

Hvidt peber

150-200 g rejer

 

Citronbåde

 

Creme fraiche 18 %

Hakkede krydderurter

Salt og hvid peber

 

Hak torskefileterne en gang gennem kødmaskinen eller kom dem i blenderen. Rør æggene i fiskekødet et ad gangen. Rør fløde i og krydr med salt og hvidt peber. Lad farsen hvile 1 times tid.

 

Kom halvdelen af fiskefarsen i en velsmurt, aflang form. Fordel rejerne herover og dæk med resten af farsen. Kom lidt smørklat­ter øverst. Dæk formen med folie.

 

Bag fiskepostejen 50-60 minutter i vandbad ved 200G. Lad fiskepostejen blive kold. Server den sammen med citronbåde og creme fraiche, der er rørt sammen med hakket grønt, f.eks. dild, purløg og/eller persille.