Fjerkræpostej med peberfrugter og æbler

9780

6 pers.

Danmark

 

300-400 g kogt eller stegt kød af kylling, høne eller kalkun

100-200 g kogt skinke

1 mellemstort løg

1½ spsk. smør

½ tsk, karry

2 grønne peberfrugter

1-2 syrlige æbler

1 ds. konc. champignonsuppe

3 dl vand

10-12 bl. husblas

Salt og peber

Persille

 

Postejen kan serveres som kold kødret til middag, som frokostret eller som del af en buffet.

 

Læg husblasen i blød i koldt vand.

 

Svits det hakkede løg i smør og karry, tilsæt de rensede, grofthakkede peberfrugter og små æbleterninger og lad dem snurre et par minutter.

 

Skær kød og skinke i små terninger og kom dem i gryden sammen med champignonsuppe, fortyndet med vand.

 

Smelt husblassen i 1 dl varmt vand og rør den i kødblandingen, der smages til med lidt salt og peber.

 

Skyl en aflang bageform med vand, hæld blandingen i og sæt formen i køleskab i mindst 4 timer.

 

Vend postejen ud på et fad og garner den med persillekviste.