Gulerodspostej med basilikum og merian

7478

4 pers.

Danmark

 

¼ kg gulerødder

4 mellemstore løg

2 persillerødder

 persillerodsgrønt eller 1 bdt. Kruspersille

50g margarine

50 g mel

3 dl. Mælk

4 æg

l tsk. salt

Lidt nymalet peber

¼ tsk. merian – tørret

¼ tsk. basilikum – tørret

 

Skræl gulerødder og persillerødder, riv dem groft. Pil og snit løgene, skyl og hak persillerodsgrønt eller kruspersille.

 

Smelt margarinen i en gryde, svits grøntsagerne 5 min., rør melet i, rør mælken i gradvis, lad det koge godt igennem, afkøl det lidt, rør æggene i et ad gangen, smag til med krydderierne.

 

Hæld det i et smurt ovnfast fad, bag det ved 200G i ca. 45 min., og server postejen med brød og smør.