Indbagt postej med bacon og salvie

822

?

Danmark

 

Dej:

300 g mel

1 tsk. groft salt

75 g smør/margarine

1 dl. vand

½ æg

 

Fars:

300 g grofthakket flæskekød

300 g kyllingekød

75 g bacon i terninger

1 tsk. tørret salvie

1 fed hvidløg

1 æg

3 spsk. fløde

Salt og peber

 

Til pensling:

1 æggehvide

 

Gele:

5 blade husblas

1½ dl. hønsebouillon

½ dl. tør madeira eller portvin.

 

Bland mel og salt og findel fedtstoffet heri. Kom vand og æg i og ælt dejen sammen. Stil dejen koldt mens fyldet tilberedes.

 

Bland det hakkede flæskekød med kyllingekødet, baconterninger, salvie, knust hvidløg, æg og fløde. Krydr farsen med salt og peber. Rul 2/3 af dejen tyndt ud og beklæd en smurt postej eller bageform hermed. Pensl dejen med æggehvide. Lad det blive helt tørt, inden farsen kommes i formen.

 

Rul resten af dejen ud og læg det over som låg. Pensl kanterne med æggehvide og klem godt sammen. Skær 2-3 huller i dejlåget, så dampen kan slippe ud under bagningen, Sæt små pergamentskorstene i hullerne, så de ikke bages til.

 

Pensl postejen med æggehvide og bag den ved 200G i godt en time. Dæmp varmen til 175G og bag postejen yderligere i 15-20 min. Lad postejen blive helt kold.

 

Læg husblassen i koldt vand, bring bouillonen i kog og smelt den afdryppede husblas direkte heri. Hæld vinen i og hæld den derefter igennem dejhullerne. Lad postejen stå natten over, inden der spises af den.