Kalkunpostej med citronpeber og oregano

9782

3 - 4 pers.

Danmark

 

400 g kalkunbryst

1 pk. butterdej ca. 300 g – kan købes færdigt

l æg

3 skalotteløg

2 spsk hakket persille

2 bagekartofler hver på ca. 150 g - renset

½ dl creme fraiche

3 spsk olivenolie

1 tsk citronpeber

1 tsk oregano

 

Skær kalkunkødet i tern på 1 cm. Bland kødet med olivenolie, citronpeber og oregano. Tilsæt meget tynde skiver rå løg og kartofler samt persille.

 

Rul butterdejen ud i 2 cirkler i ½ cm tykkelse.

 

Læg kødet og grøntsagerne på det ene stykke butterdej, smør kanten med pisket æg og læg det andet stykke dej over, fold kanten op og klem sammen.

 

Skær et lille hul i toppen af dejen og bag postejen i ca. 20 min. ved 180G.

 

Efter 10 min. bagning hældes creme fraiche ned i hullet i postejen og den bages færdig.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Postejen serveres som lun frokostret med sprød salat og flutes til.

 

Kan også tilberedes med kylling, and eller andet fjerkræ.