Kalveleverpostej med ansjos og cognac

3230

1½ form

Danmark

 

400g kalvelever

200g spæk

4 skalotteløg

4 ansjosfileter

4 spsk. hvedemel

2 æg

2½ dl. fløde

2 spsk. cognac/vermouth

½ tsk. salt

Peber fra kværn

½ tsk. allehånde

150g spæk i tynde skiver

 

Fjern alle sener fra leveren og skær den i mindre stykker. Skær også spækket i mindre stykker. Kør det to gange igennem kødmaskinen sammen med løg og ansjoser.

 

Rør melet i farsen, tillige med æg, fløde, cognac og krydderier. Hvis den skal fryses, skal der dobbelt portion krydderier i.

 

For formen med de tynde skiver spæk og kom leverfarsen i. Lad den bage i ovnen ved 170G i ca. 1 time og 15 min.

 

Lad den køle af inden den vendes ud af formen.