Kalveleverpostej med koriander og urter

7479

4 pers.

Danmark

 

350 g kalvelever

1 stor kartoffel - ca. 100 g

50 g knoldselleri

1 dl sødmælk

15 g smør

30 g hvedemel

2 dl kalvebouillon

1 lille løg

1 fed hvidløg

1 tsk. timian

Salt

Lidt stødt koriander

1 æg

150 g hakket svinekød med 10-12 g fedt

6 benfri sildefileter/ansjoser

Laurbærblad til pynt

 

Skær kartoffel og selleri i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Mos kartoffel og selleri sammen med lidt af kogevandet og stil det til side.

 

Lav en opbagning af hvedemel, smør, sødmælk og bouillon. Lad opbagningen køle af.

 

Skær lever, hvidløg, benfri sild og løg i mindre stykker. Kom hele molevitten sammen med svinekød, mos, opbagning, æg og krydderier i en foodprocessor. Kør ingredienserne sammen til en lind fars.

 

Kom farsen i en stor smurt form og bag postejen ved 175G i ca. 1 time, til centrumstemperaturen er 75G.

 

Hvis man ikke har et stegetermometer, kan man se, om postejen er gennembagt, ved at prikke med en lille spids kniv i midten. Hvis saften er klar, er postejen gennembagt.