Landpostej med rødvin og quatre epices

2158

?

Frankrig

 

1½ kg. hakket stribet flæsk

500 g hakket oksekød

250 g hakket kalvekød

250 g hakket nakkekam

300 g frossen kyllingelever - optøet

3 æg

2 revne løg

2½ dl. tør rødvin

½-2 dl. fløde – hvad farsen kan tage

Salt og peber

½-1 tsk. four spices/quatre èpices

 

Kyllingeleverne renses, lægges i rødvin og marineres natten over, hvorefter de løber af i en sigte – gem rødvinen.

 

Farsen røres gryndigt med krydderierne, de revne løg og væsken, og skal derefter hvile køligt i et par timer.

 

Kyllingeleverne er i mellemtiden blevet ristet let i lidt brunet smør og det afkølede smør røres i farsen.

 

En fryseegnet form smøres med lidt olie, et lag fars lægges i bunden, derpå kyllingeleverne og så igen et lag fars. Kan der blive flere lag er det godt men slut af med fars.

 

Det hele trykkes godt sammen, og bages ved 175G i ca. 1½ time.

 

Kan fryses.