Landpostej med spæk og timian

820

?

Danmark

 

½ kg. magert flæske- eller kalvekød

150 g svine- eller kalvelever

1 løg

1 æg

1 dl. fløde/mælk

125 g fersk spæk

1 tsk. tørrede timian

1 fed hvidløg

Salt og peber

 

Endvidere:

2 laurbærblade

2 stilke frisk timian

 

Hak kød, lever og løg igennem maskinen, Rør æg i og tilsæt fløden lidt ad gangen. Skær halvdelen af spækket i små terninger og skær resten i tynde skiver. Bland spækterningerne i farsen. Rør timian, knust hvidløg, salt og peber i. Beklæd en ovnfast form med halvdelen af spækskiverne. Kom farsen i formen. Fordel laurbærblade og timiankviste på farsen og dæk med spækskiver.

 

Sæt postejen i ovnen ved 175G og bag den i 1 ¼ time. Server postejen lun eller kold med flutes, syltede agurker eller anden surt.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Smager godt.

 

Jeg brugte 325 g spæk i alt, 2 fed hvidløg blev det til og jeg kørte et par kogte kartofler igennem maskinen til sidst for at få det sidste kød ud.

 

Husk at lave en prøvebolle på stegepanden.

 

Få evt. slagteren til at hakke kødet og skære spækket i skiver.