Leverpostej fra Sønderjylland

2157

?

Danmark

 

½ kg. svinelever – flået og renset for årestammer

½ kg. spæk

1 ds. dildsild – det skal være dildsild

2 æg

1 stort/2 små løg

Ca. 2½ dl. mælk

Salt og peber

½ tsk. allehånde

 

Spækket gøren én gang igennem maskinen og smeltes ved langsom varme til en grynet masse – det må ikke tage farve.

 

Lever og løg køres én gang gennem maskinen med dildsild og lage.

 

Spækket kølnes af til det er til at røre ved og røres så sammen med levermassen, æg og mælk – lidt efter lidt – hvorefter dejen smages til med krydderier.

 

Det bliver en ret lind fars, så hvis man vil have en mere bastant leverpostej, kan man røre 1 spsk. mel i farsen. Men det er ikke nødvendigt.

 

Leverpostejen hældes i en smurt form eller en anden form der kan tåle at komme i fryseren – hvid den skal fryses.

 

Den bages ved 275G i ca. 1 time.