Leverpostej med allehånde og sherry

3232

8 pers.

Danmark

 

500 g lever

200 g spæk

10 skiver bacon

1 løg

2 æg

2 strøgne spsk. mel

2-3 dl. piskefløde

1 tsk. knust allehånde

Salt og peber

Evt. 1 dl. sherry

 

Løg og bacon skæres i tern og ristes gyldne på en pande og lad det blive koldt. Lever og spæk hakkes og røres med mel og æg. Så røres piskefløden og de ristede løg/baconterninger i, og der smages til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt sherry.

 

Farsen hældes i en smurt form, som stilles i en 200G varm ovn og bages i 20-30 min. Stik evt. en lille kniv i postejen, der skal ikke hænge noget ved når den trækkes op.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Smager dejligt.

 

Jeg bagte dem i små portionsforme. Der blev sat  et lille stykke laurbærblad i hver postej inden bagningen. Der blev serveret ristede champignons og bacon til samt rødbede og syltet agurk. Øhh. Jeg brugte en portvin vintage 1995.