Leverpostej med timian og æblemos – Af Søren Gericke

9783

?

Danmark

 

250 g svinelever

250 g hønsehjerter

1 løg

250 g æblemos

250 g daggammelt brød

100 g krydderfedt

2 tsk. frisk timian

½ tsk. stødt kanel

Salt og peber

Evt. 3-4 skiver bacon

 

Brødet skæres i tern og ristes gyldent på panden i krydderfedtet.

 

Pandens indhold hakkes sammen med alle de øvrige ingredienser (undtagen bacon). Det kan gøres i blender, processor eller 2 gange gennem kødmaskinen. Det smages til med salt og peber og kommes i en eller flere forme. Nogle skiver bacon kan eventuelt lægges over.

 

Postejen bages i vandbad ved 180G i ca. 45 minutter (lidt længere hvis det er een stor form). Skru lidt op for ovnen de sidste 10 minutter, hvis der ligger baconskiver på.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Som variation kan man komme lidt grofthakket, krydret pølse i postejen, eller måske lidt skivede champignons, der først svitses ganske kort. Ved serveringen kan man lægge skiver af sprængt svinetunge og champignons ovenpå - eller æbleringe, ristet i smør.