Luksuspostej med oliven og portvin

821

?

Danmark

 

300 g kyllingelever

400 g hakket kalve/svinekød

125 g baconskiver

2 spsk. smør

1 groft hakker løg

½ dl. portvin

1 æg

3 spsk. piskefløde

½ tsk. oregano eller merian

1 tsk. stødt timian

Salt og peber

1 bdt. finthakket persille

8-10 grønne oliven med pimentfyld

 

Hak kyllingeleveren og bland det med det hakkede kød. Skært halvdelen af baconskiverne o små terninger. Rist dem på en pande. Kom smørret på og lad det blive gyldent. Rist løg terningerne heri. Tag panden af varmen og lad blandingen svale. Bland det i det hakkede kød og tilsæt portvinen, æg, piskefløde og krydr postejen med merian, timian, salt og peber. Bland det hakkede persille i postejen.

 

Læg et par baconskiver i en ovnfast postejform. Kom halvdelen af farsen i. Skær de grønne oliven i skiver og kom dem i formen. Kom resten af farsen over. Fordel resten af baconskiverne øverst.

 

Bag postejen i ovnen ved 175G i 1 ¼ time. Server den lun eller kold med flutes og grøn salat

 

BEMÆRKNINGER:

 

Smager godt.

 

Den smager bedre varm end kold

 

Jeg undlod persille og oliven.