Postej med kogte ris og urter

1786

?

Danmark

 

2 auberginer

2 små courgetter

1 stor kartoffel

1 gulerod

1-2 løg

1 rød peberfrugt

4 fed presset hvidløg

2 spsk. hakket basilikum

5-6 tomater

3 dl. kogte ris

1½ dl. rasp

2 æg

Salt og peber

Persille

 

Auberginerne skæres i halve eller kvarte på langs. Derefter i centimeter tykke skiver på tværs. De øvrige grønsager skives og hakkes efter smag. Derefter sauteres de i olie. Når de hårde grønsager har sauteret i 8 min., tilsættes hvidløg, basilikum og tomater.

 

Når tomaterne er bløde smages de til med salt og retten simre videre til grønsagerne er møre. De afkøles lidt og ris, rasp, æg, salt og peber røres i.

 

Det fyldes i en smurt form og bagers i en time ved 180G

 

Tilsæt krydderurter efter smag.