Postej med spegeskinke og valnødder

8265

6-8 pers.

Tyskland

 

250 g kalvesmåkød

250 g skinkesmåkød

100 g bacon

1 stort løg

1 bdt. purløg

2 æg

1 dl flade       

2 spsk. kartoffelmel

2 spsk. portvin

2 tsk. salt

½ tsk. sort peber

100 g spegeskinke

100 g valnøddekerner

3 blade husblas

1 dl stærk bouillon

1 dl portvin

Karse

 

Hak de to kødsorter, bacon, løg og purløg en gang gennem kødmaskinen eller i food processor. Rør det hakkede med æg, fløde, kartoffelmel, portvin og krydderier. Skær spegeskinken i små terninger og hak 50 g valnøddekerner meget groft. Vend begge dele i farsen og fyld den i en meget velsmurt patéform eller i en bageform, belagt med bagepapir. Bag 1-1½ time ved 180-190G og dæk enten formen med låg eller med bagepapir de første 40-50 min. af bagetiden.

 

Lad postejen køle næsten helt af i formen.

 

Opløs udblødt husblas i varm bouillon, rør portvin i og smag evt. til med mere krydderi. Hæld lidt gelé rundt og over postejen i formen, dæk med folie og stil postejen koldt.

 

Læg små grønne blade af brøndkarse, glatbladet persille eller kørvel på postejen sammen med halve valnøddekerner.

 

Varm resten af geléen op, lad den stivne halvt og dryp den langsomt over postejen, der enten kan blive i formen eller vendes ud på et fad.

 

Postejen garneres med frisk brøndkarse og serveres med brød, smør og evt. syltede agurker.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Postejen kan serveres lun i en patéform. I så fald hakker man den stivnede portvinsky groft og serverer den til i en lille skål.