Sildehajpostej med porrer og østershatte – Af John Amstrup

11276

8 pers.

Danmark

 

600 g filet af kongefisk (sildehaj) eller frisk tun

100 østershatte

25 g smør

½ fintsnittet porre

1 stort eller 2 små æg

4 spsk piskefløde

En eller flere slags salatblade til pynt

 

Ærtekompot:

150 g nybælgede eller dybfrosne ærter

½ hakket løg

1-2 spsk. creme fraiche 38 %

Salt og friskkværnet hvid peber

 

Fisken befries for fedt. Ca. 100 g skæres i tern på knapt 1 cm, resten at fiskekødet hakkes fint i foodprocessor eller i kødmaskinen.

 

Fisketern og østershatte skåret i mindre passende stykker svitses let i 20 g af smørret.

 

Fiskefarsen røres godt med lidt salt, derefter fløden og let piskede æg. Porre, svampe og fisketern vendes forsigtigt i, og farsen smages til med peber samt evt. lidt mere salt. Kommes i en velsmurt farm og postejen bages i vandbad i forvarmet ovn ved 175G til den føles fast (ca. 30 min.).

 

Kan serveres lunken eller kold pyntet med en eller flere slags salatblade eller med lidt brøndkarse og med denne ærtekompot til:

 

Ærterne og løget dampes nogle minutter i 2-3 spsk. vand. Når det er afkølet, pureres det glat i blenderen med creme fraiche (eller det pureres gennem en sigte) og smages til med salt og peber.