Butterdejstærte med frugt i hvidvin

9199

4 pers.

Danmark

 

1 pakke dybfrossen butterdej (ca. 300 g)

Mel til bordplade og form

6 store, faste spiseæbler

200 g lyse rosiner

½ L. halvsød hvidvin (evt. mousserende)

1 spsk. sukker

1 citronskive

1 sammenpisket æg

10 svesker uden sten

1 spsk. sukker

4 spsk. creme fraiche 38 %

2 tsk. flormelis

 

Rul den optøede butterdej ud på et meldrysset bord, således at det danner et helt dejstykke. Lad dejen hvile i 20 minutter.

 

Skræl imens æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i kvarte. Kom dem i en gryde med rosiner og tilsæt hvidvin samt 1 skefuld sukker. Bring det i kog med en citronskive og lad det simre uden låg i ca. 10 minutter, til æblerne er møre - uden at blive til mos.

 

Fjern citronskiven og kasser den. Læg butterdejen i en meldrysset tærteform. Lad en dejkant på godt 2 cm stikke oven over tærteformen. Pensl det hele med sammenpisket æg. Fold eller rul dej kanten sammen - indad langs med formens inderside. Prik bunden med en gaffel og pensl atter med æg - især langs kanten.

 

Sæt tærteformen i en forvarmet ovn ved 250G på midterste rille og giv den 10 minutter. Det skal blot tage farve, men uden at bunden hæver op. Tag den ud. Fordel de fintstrimlede svesker hen over tærtebunden. Læg æblestykker og rosiner ovenpå - uden væden. Drys det med en skefuld sukker.

 

Bag så butterdejstærten færdig på næstnederste rille i den forvarmede ovn ved 200G i ca. 15-20 minutter. Tag tærten ud.

 

Server den lun med creme fraiche rørt op og smagt til med flormelis.

 

Kog imens lagen fra æblestykkerne ind. Dryp den indkogte saft på kagen ved bordet. Desserten smager også herlig kold.