Æblepie i stegepande med citronskal og lys sirup

5120

4 pers.

Danmark

 

2 dl. hvedemel

2 spsk. revet citronskal

Et nip salt

100 g smør

1 dl. sukker

5 æbler – Cox orange eller Belle de Boskoop

1 spsk. lys sirup

 

Bland mel, citronskal og salt i en stor skål. Skær 75g af smørret i fine tern, kom det i skålen og bland med fingerspidserne til en smuldredej. Bland sukker i. Stil dejen i fryser 20 min.

 

Skræl æblerne imens, fjern kernehus og skær æblerne i små stykker. Smelt resten af smørret på en stegepande. Kom æblerne på og svits dem under omrøring 10 min. Læg låg på, lad småkoge 5-10 min. indtil æblerne er møre.

 

Tilsæt siruppen og skru op for varmen. Svits under omrøring indtil æblerne er dækkede med sirup og er blevet gyldne.

 

Læg æblerne på en tallerken og hold dem varme. Tør stegepanden af, kom smuldredejen på og steg ved middelvarme 6 min., uden omrøring indtil dejen er gylden. Fordel æblerne i 4 skåle og kom dejen over.

 

Server.

 

BEMÆRKNINGER:

 

For at få en ekstra sprød kage, kan man tilsætte 25g hakkede val- eller hasselnødder i smuldredejen.

 

Serveres med en vanillesauce / creme.