Æblepie med flødeskum og kanel

1382

4-5 pers.

England

 

150 g hvedemel – 2½ dl.

½ tsk. bagepulver

¼ tsk. groft salt

100 g koldt smør

 

Fyld:

1 kg syrlige æbler1-1½ dl. sukker efter smag

1½ tsk. stødt kanel

 

Pensling:

Mælk/fløde

 

Tilbehør:

Flødeskum

 

Bland med, bagepulver og salt. Smuldr smørret i melet og saml dejen hurtigt med mælken. Læg den koldt ½ times tid. Tænd ovnen og stil den på 200G.

 

Skræl æblerne, skær dem i kvarter og fjern kernehus. Skær æblerne i både og bland med kanel og sukker. Læg dem i en tærteform – ca. 24 cm..

 

Rul dejen ud på et melet bord, i en lidt større plade end formen. Læg dejen over æblerne og tryk den godt fast i kanten. Klip nogle huller i dejen med en saks.

 

Er der dej tilbage, kan det rulles ud, skæres i mønster, der lægges oven på dejen. Pensl med mælk/fløde. Bag æblepie på ovnristen midt i ovnen i ca. 35 min.

 

Serveres lun.