Æblepie med kanel og æggehvide

8969

6-8 pers.

Amerika

 

Dej:

125 g smør

125 g mel

1 spsk. koldt vand

 

Fyld:

l kg syrlige æbler

1 dl sukker

1 tsk. kanel

 

Pynt:

Sammenpisket æggehvide

½ tsk. kanel

 

Varm ovnen op til 225G.

 

Smuldr fedtstoffet i melet. Tilsæt vand og saml dejen hurtigt. Sæt den køligt i en time.

 

Skræl æblerne, skær dem i både og bland dem med sukker og kanel.

 

Del dejen i to dele. Udrul dem på et melet bord til to plader, lidt større end tærteformen. Læg den ene plade i den smurte form. Kom æblerne i og læg den anden plade som et låg over æblerne. Tryk den fast i kanten og klip nogle lufthuller med en saks.

 

Pensl dejen med sammenpisket æggehvide og drys kanel over. Bag æblepien på en rist midt i ovnen i 30-40 min. til den er sprød og gylden.