Æblepie med kanel og konc. æblejuice

7227

8-10 stk.

Danmark

 

Ca. 4 dl. hvedemel

2 spsk. sukker

½ tsk. stødt kanel

50g smør eller margarine

¾ dl. kvark

½ dl. letmælk

1 æg

 

Fyld:

6 madæbler

1 dl. sukker

1 dl. konc. æblejuice

½ tsk. stødt kanel

3 spsk. flormelis

 

Bland mel, sukker og stødt kanel i foodprocessoren. Skær fedtstoffet i tern og findel i melblandingen til en grynet masse. Tilsæt kvark, mælk og æg. Kør det sammen til en dej. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for blød.

 

Del dejen i to lige store stykker, og stil dem tildækket i køleskabet ca. 30 min.

 

Skyl, og udkern æblerne. Skær dem i både. Læg dem i en gryde. Hæld sukker og æblejuice ved. Lad dem koge møre på svag varme under omrøring. Sæt ovnen på 200G.

 

Tag dejen ud. Rul den ene del ud til en rund plade, som passer til formen. Beklæd formen med dejen, og forbag 10 min. Rul den anden del ud til en firkant, og skær den i strimler.

 

Hæld æblemosen i formen, og drys med kanel. Læg dejstrimlerne som et gitter over æblemosen. Bag pien i midten af ovnen 30-40 min.

 

Drys flormelis over lige inden serveringen.