Æblepie med portvin og rosiner

857

4 pers.

Danmark

 

½ kg. madæbler

½ dl. sukker

1 spsk. kanel

½ dl. rosiner

½ dl. portvin

Lidt citronsaft

 

Æblerne skrælles og skæres i både. Læg æblebådene ned i koldt vand efterhånden som de er klar, hvorved man undgår at de bliver brune.

 

Smør en tærteform og læg æblerne i og hæld 2 spsk. citronsaft over. Drys med sukker og kanel og fordel rosinerne, som har stået i blød i portvin i en times tid, henover æblerne.

 

Lav en mørdej:

2 dl. mel

1½ dl. sukker

125 g smør

 

Bland mel og sukker og hak smørret i, ælt det hurtigt til en dej. Lad den hvile ½ times tid i køleskabet. Rul den ud og klem den fast på kanten af tærteformen (æggehvide). Lav et par snit/hul så dampen kan komme ud. Bag den i ovnen ved 175G i ca. 45 min. og server med flødeskum.