Ananaspie med citron og kokosmasse

2493

4 pers.

Danmark

 

150 g hvedemel – 2½ dl.

½ tsk. salt

100 g smør eller margarine

2 spsk. vand

 

Fyld:

l stor frisk ananas - en moden ananas, så er den saftig og frisk syrlig - ca. I½ kg

2 æg

170 g sukker - 2 dl.

3 spsk. hvedemel

l ½ spsk. citronsaft

 

Kokosmasse:

l æg

Ca. 60 g sukker

½ tsk. vaniljesukker

2 spsk. mælk

Ca. 200 g kokosmel - 5 dl.

 

Bland mel og salt i en skål. Smuld r fedtstoffet heri. Tilsæt vand og ælt hurtigt dejen sammen, som skal hvile køligt i mindst 1 time.

 

Del ananassen i to halve. Skær stokken af og skær frugtkødet ud med en kniv. Skær det i terninger - så der bliver en portion på ca. 9 dl.

 

Pisk æggene let. Bland sukker, mel og citronsaft heri. Rør ananasterningerne i.

 

Rul dejen ud og beklæd en pieform med den. Fyld dejbunden med ananasblandin­gen. Bages i ovn ved 175-200G i ca. 35 min.

 

Til kokosmassen piskes æg og sukker skummende hvidt. Bland vanilje og mælk heri. Rør kokosmelet i.

 

Tag pien ud og bred kokosmassen ud over i et jævnt lag. Bag i 20-25 min., til kokosmassen er gyldenbrun.

 

Server pien lunken.