Fiskepie fra Bretagne med asparges og bacon

10340

4-6 pers.

Frankrig

 

½ kg saltvandsfisk (torsk, hellefisk, makrel, rødspætter, skrubber el, a.)

Salt

8 hele peberkorn

½ citron

 

Dej:

175 g (3 dl) mel

½ tsk. salt

125 g smør

2-3 spsk. koldt vand

 

Sauce:

2 spsk. smør 

2 spsk. mel

Ca. 2 dl fløde

4-5 spsk. reven ost

 

Pynt:

4 skiver bacon

1 lille ds. asparges

 

Serveres varm eller kold med grøn salat

 

Damp den rensede fisk i letsaltet vand med peberkorn og citronsaft. Fjern skind og ben og del fiskekødet i pæne, store stykker.

 

Hak mel, salt og smør sammen. Tilsæt koldt vand, ælt dejen igennem og rul den ud. Læg den i en smurt tærteform og bag den lyst gylden i ovnen i ca. 15-20 min. ved 225G.

 

Bag smør og mel til saucen sammen i en kasserolle. Spæd med fløde og siet kogevand til en jævn sauce, der koges godt igennem. Tag saucen af ilden, rør reven ost i og smag til med salt og peber.

 

Vend fiskestykkerne i saucen og fyld den i piebunden.

 

Læg små ruller bacon og afdryppede asparges på fiskestuvningen og sæt den i ovnen yderligere 10 min.