Fiskepie med rejer og ærter

13775

4 pers.

Danmark

 

600 fiskefileter (helleflynder, rødfisk eller torsk)

L tsk. salt

1 vand

1dl hvidvin

1 spsk citronsaft

1 bdt. dild

200 rejer

125 g fine grønne ærter

 

Sauce:

20 g smør

2 spsk. mel

2 dl. fiskesuppe

½ dl. fløde

3 spsk. klippet purløg

Fintklippet dild

Salt og peber

3 plader frossen butterdej

Æg til pensling

 

Skyl og tør fiskefileterne og læg dem i en bredbundet gryde sammen med saltet. Hæld hvidvin og vand ved og læg de grove dildstilke øverst, gem resten af dilden til saucen. Lad fisken simre 5 min. under låg ved svag varme.

 

Tag gryden fra varmen og tag fisken op med en hulske. Læg fisken i bunden af et smurt ovnfast fad eller i en porcelænstærteform. Fordel rejer og ærter over fisken.

 

Sauce:

Smelt smørret i en gryde og drys melet i. Spæd med siet fiskesuppen under piskning. Tilsæt fløden og kog saucen småt et par min. Tag gryden fra varmen og tilsæt klippet dild og purløg. Smag til med salt og peber. Hæld saucen over fisken.

 

Tø butterdejspladerne op og læg pladerne oven på hinanden. Rul dem ud i en tynd plade. Pensl kantet af fadet med æg og læg butterdejen over som låg. Tryk kanten godt til og skær nogle ridser i låget, så dampen kan slippe ud. Pensl med æg og sæt fadet i ovnen 25-30 min. ved 200G på midterste ovnrille.

 

BEMÆRKNINGER:

 

I sommermånederne er spætterne næsten buttede og uden rogn. En god portionsrødspætte måler 30-40 cm og vejer 300-400 g. Rødspætterne hører til de magre fisk med dejligt fast kød. Desværre er de ikke helt billige, og retten her kan da også laves med skrubber i samme størrelse.