Jordbærpie med mandellåg

13777

4 pers.

Danmark

 

Piedej:

3½ dl hvedemel (ca. 200 g)

150 g smør eller margarine

2 spsk. melis

1 æggeblomme

Fedtstof til formen

 

Fyld:

Friske bær (jordbær, hindbær, rabarber)

Melis efter smag

En anelse vand

 

Mandellåg:

150g marcipan

1 æg

2 piskede æggehvider

 

Hak fedtstoffet i melet, tilsæt melis og æggeblomme og ælt dejen hurtigt sammen. Lad dejen hvile i køleskabet mindst 30 min.

 

Damp bærrene med lidt vand og melis ved svag varme. Afkøl kompotten.

 

Rul dejen ud og beklæd en tærte- eller lagkageform med den. Bag ca. 15 min. ved 225G.

 

Rør marcipanen med æg og vand. Vend de piskede hvider i.

 

Fyld tærtebunden med frugten. Dæk med et låg af mandelmassen og bag yderligere ca. 15 min, ved 225G.

 

Kan serveres med:

Flødeskum eller is.