Kyllingepie med champignon og grøn salat

984

4 pers.

Danmark

 

Dej:

200 g mel

1 tsk. salt

135 g smør og svinefedt – halvt af hver

¼ dl. vand

½ tsk. citronsaft

Æg til pensling

 

Fyld:

Kød fra kogt eller stegt kylling

250 g champignons

50 g smør

Salt og hvid peber

Paprika

2 dl. piskefløde

1 ps. ærter/majs blanding

 

Mel, smør og fedt smuldres, tilsættes salt og citronsaft, hvorefter dejen samles med vandet. Den æltes let igennem og stilles koldt.

 

Pil kødet fra kyllingen og skær det i mindre stykker. Rens champignons, skær dem en gang igennem og hæld fløde ved, tilsæt krydderier, kød og grønsagsblandingen. (man skal nok ikke bruge alle grønsagerne).

 

Lad blandingen koge igennem og hæld det over i en smurt pie form. Rul dejen ud og læg den på som låg. Prik dejen med en gaffel og ”lim” den fast på kanten med æggehvide. Pensl dejen med sammenpisket æg og bages ved 225G i ca. 25 min.