Kyllingepie med kaffefløde og soja

13780

5-6 pers.

England

 

Pie-dej:

200 g mel

150 g smør

3-4 spsk. koldt vand

Lidt salt

 

Kyllingefyld:

1 færdigstegt eller købt grill-kylling

250 g champignon

½ hakket løg

1 rød eller 1 grøn peberfrugt i strimler

2 spsk. smør

2 spsk. mel

3-4 dl kaffefløde

Salt, peber

2 spsk. ægte soja

Evt. 2 dl revet mild ost

 

Pynt:

Kiwi og mango i skiver

 

Til dejen hakkes smør, vand og mel sammen. Æltes, lægges koldt gerne til dagen efter.

 

Rulles derpå ud, og et rundt ildfast fad smøres. Heri lægges dejen, tryk den godt op ad siderne og læg en bred strimmel folie tæt til kanten, så glider den ikke ned. Bunden prikkes. Bager ved 225G i den nederste del af ovnen i 15 minutter. Dette kan gøres i forvejen, evt. kan pie'en fryses, tøs op og er parat.

 

Til fyldet svitses løg og svampe i skiver i lysebrunt smør. Melet drysses over, og der spædes med fløden. Peberstrimler blandes i sammen med kyllingekødet, der er skåret i passende stykker fri for skind og ben.

 

Smages til med soja, salt, peber og måske et par spsk. portvin. Hældes i den bagte pie. Kan familien lide ost, drysses denne over, og pie'en lunes i ovnen i 15 minutter ved 225G.

 

Pyntes med skiver af mango og kiwi.