Løgpie fra Alsace med emmentaler og timian

1802

4 pers.

Frankrig

 

Piedej:

175 g hvedemel

125 g smør

3 spsk. koldt vand

 

Fyld:

4-5 nye løg

2 spsk. smør

1 lille gulerod

¼ - ½ tsk. frisk/tørret timian

Urtesalt

2 æg

2 dl. mælk

2 dl. reven emmentaler

¼ tsk. urtesalt

Friskkværnet peber

 

Ælt dejen sammen og lad den hvile koldt. Pil løgene og skær dem i skiver, sauter dem i en gryde i smør, kom den groftrevne gulerod ved, lad det hele snurre mørt og smag til med lidt urtesalt og timian.

 

Pisk æg, mælk, reven ost og krydderier sammen. Rul dejen ud i en tærteform, prik bunden med en gaffel og forbag bunden i 10 min. Ved 225G.

 

Tag den ud og fordel grønsagerne i den, hæld ægge-ostemassen over og bag pien færdig i 20-25 min., til æggemassen er stivnet og gylden.