Løgpie med fløde og muskat

13785

4 pers.

Danmark

 

Piedej:

250 g hvedemel (ca. 4½ dl)

100 g smør eller margarine

1 tsk. salt

1 dl koldt vand

 

Fyld:

3 1øg

3 spsk. olie

3 spsk. hvedemel

4 dl mælk eller fløde

Salt, peber

Reven muskat

2 æggeblommer

Fedtstof til formen

 

Hak fedtstoffet ud i melet. Tilsæt salt og vand og ælt dejen hurtigt sammen. Lad den hvile koldt mindst 30 min.

 

Pil løgene og skær dem i skiver. Kog dem klare i olien. Drys melet over og spæd efterhånden med mælk eller fløde. Krydr og kog godt igennem.

 

Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i under kraftig omrøring.

 

Rul halvdelen af dejen ud og beklæd bunden i en smurt pieform. Bag ca. 10 min. ved 225G. Skru ned til 200G.

 

Sval let af. Rul resten af dejen ud og beklæd formens sider hermed. Fyld med løgstuvningen og bag ca. 25 min. ved 200G til pien er gylden.