Løgpie med oliven og timian

1891

4 pers.

Danmark

 

Dej:

150 g mel

100 g smør

100 g mager kvark

 

Fyld:

7-8 store hakkede løg

2-3 fed hakkede hvidløg

4-5 spsk. olivenolie

1 laurbærblad

¾ - 1 tsk. stødt timian

Urtesalt

Peber

12 sorte oliven

 

Ælt dejen sammen og læg den koldt i en times tid. Imens laves fyldet.

 

Sauter løgene gyldne og møre i olie ved svag varme sammen med laurbærbladet, hæld overflødig væde fra, tag laurbærbladet op og smag til med timian, urtesalt og peber.

 

Rul dejen ud, beklæd en tærteform – på ca. 22 cm. i diameter – med dejen, prik bunden og forbag dejen i ovnen ved 225G i 8-10 min.

 

Tag pien ud, kom løgfyldet i og bag pien færdig ved 225G i ca. 20 min. Drys sorte oliven over ved servering.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Oliven kan udelades.