Minipier med ris og æg

3709

15 stk.

Danmark

 

500g dybfrossen butterdej

 

Fyld:

2 dl. langkornet ris

5 dl. bouillon

Salt og evt. krydderier

3 hårdkogte æg

1 æggeblomme

1 æggehvide til pensling

 

Risen koges i bouillonen, der afpasses, så al væden bliver opsuget. Risen kan eventuelt smages til, afhængig af hvor god bouillon, der er brugt til kogningen. Smag under alle omstændigheder til med salt.

 

Æggene pilles og hakkes og blandes i risene. Rør æggeblommen i. Dejen rulles ud og udskæres i 8-9 cm. store kvadrater, der nu skal foldes diagonalt til trekantede kager.

 

Fyldet lægges på den ene halvdel af dejen, men ikke helt ud til kanten, der skal pensles med æggehvide, inden dejen foldes sammen og trykkes til langs kanten.

 

Kagerne prikkes med en gaffel og bages på bagepapir eller penslet bageplade ved 250G i 10-12 min.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Pierne kan nedfryses ubagte. De optøs halvt inden bagningen, og der beregnes ca. 5 min. længere bagetid.

 

(Æg og rispier kan spises til bouillon eller grøntsagssupper som et nyt og spændende tilbehør. De kan også serveres til te i stedet for søde kager.