Muslingepie med champignon og porre

13786

4 pers.

Danmark

 

Piedej:

100 g smør eller margarine

2 dl hvedemel (120 g)

2 spsk. koldt vand

Fedtstof til bagepladen

Æg til pensling

 

Fyld:

1 porre

1 glas champignon (ca. 200 g)

Citronsaft

Salt, peber

Estragon

1 ds. muslinger (ca. 200 g)

 

Hak fedtstoffet ud i melet og ælt hurtigt sammen med vandet. Lad dejen hvile koldt et øjeblik.

 

Snit porren fint og skyl den godt.

 

Svits porre og champignon og krydr med citronsaft, salt, peber og estragon.

 

Tilsat de afdryppede muslinger.

 

Rul dejen ud til en firkant og del den i to ens stykker. Læg den ene halvdel på en smurt bageplade og fordel fyldet herpå. Læg den anden halvdel af dejen over og tryk kanterne fast med en gaffel.

 

Pensl med sammenpisket æg og bag pien gylden i en 200G varm ovn i ca. 25 min.

 

Kan serveres med:

En skål salat.