Shepherds Pie med grøntsager og kartoffelmos

13793

4 pers.

England

 

250 g hakket oksekød

2 spsk. smør eller margarine

½ selleri

2-3 gulerødder

1 porre

1 løg

2-3 bløde tomater

1 fed knust hvidløg

Salt, peber

Tomatketchup

Engelsk sauce

4 portioner kartoffelmos (pulver)

Fedtstof til fadet

 

Svits det hakkede kød i halvdelen af fedtstoffet.

 

Rens grøntsagerne godt og snit dem meget fint. Høvl dem evt. på råkostjernet.

 

Tag kødet op og svits grøntsagerne i resten af fedtstoffet.

 

Bland kødet i samt de ituskårne tomater, knust hvidløg og krydderier.

 

Lad det småsnurre under låg ca. 10 min.

 

Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad og dæk med en velpisket kartoffelmos.

 

Sæt retten i ovnen til den er gylden, ca. 30 min. ved 225G.