Skinkepie med porrer og svampe

13795

4-6 pers.

Danmark

 

Fars:

Ca. 400 g hakket skinkesmåkød

1 fint hakket løg

1 tsk. salt

¼ tsk. peber

½ tsk. reven muskatnød

Evt. ½ tsk. sellerisalt

1 æggehvide

1 spsk. hvedemel

2½ dl bouillon (evt. fra terning)

1 dl løse ris

 

Fyld:

250 g champignoner

2 porrer (middelstore)

1 spsk. olie

3 plader frossen butterdej

1 æggeblomme til pensling

 

Tilbehør:        

Blandet salat og brød

 

Læg butterdejen til optøning.

 

Kog risene og afkøl dem.

 

Rør farsen sammen af ingredienserne til og med hvedemel, tilsæt bouillon lidt efter lidt, bland risen i og lad farsen hvile ca. 10 minutter i køleskabet. Varm ovnen op til 200G.

 

Skær rensede champignoner og porrer i skiver. Svits dem i fedtstof på en pande, køl dem af.

 

Smør et tærtefad. Rul butterdejspladerne ud enkeltvis til dobbelt størrelse på et meldrysset bord. Skær den ene plade i baner og beklæd fadets sider hermed. Pensl sammenføjningerne med æggeblomme. Saml resten af dejen til et låg på størrelse med fadet.

 

Rør farsen igennem og vend champignoner og porrer i. Fordel farsen i tærtefadet. Læg dejen over, tryk sider og låg sammen i kanten med en gaffel. Pensl overfladen med resten af æggeblommen.

 

Prik låget med en gaffel. Bag pie'en i ovnen ca. 40 minutter.

 

Server pie'en med salat og brød.