Små baconpier med champignon og piskefløde

13796

4 pers.

Rusland

 

Piedej:

2 dl hvedemel (120 g)

125 g smør eller margarine

2-3 spsk. koldt vand eller fløde

 

Fyld:

1 løg

100 g bacon

1 glas champignoner (ca. 180 g)

1 spsk. tomatpuré

1 dl piskefløde

Salt, peber, timian

Sherry

 

Til pensling:

Sammenpisket æg eller æggehvide

 

Hak mel og fedtstof sammen. Tilsæt vand eller fløde og ælt dejen hurtigt sammen. Lad dejen hvile et koldt sted ca. 30 min.

 

Hak løg og bacon og svits det sammen med de afdryppede champignoner. Tilsæt tomatpuré og fløde og kog det igennem. Krydr og smag til med lidt sherry. Sval stuvningen af.

 

Rul dejen ud og stik den ud i 4 små runde plader på størrelse med en lille tallerken. Kom fyldet på, og fold pierne sammen. Læg dem på en bageplade og fæstn kanterne med en gaffel. Prik lidt i pierne, så dampen kan slippe ud under bagningen.

 

Pensl med æg og bag, til pierne er gyldne og gennembagte, be regn ca. 20 min. ved 225G.