Tomatpie med basilikum og tabasco

7225

8 pers. 22 cm. form

Spanien

 

1 pk. frossen mørdej

1 dl. fløde 13 %

2 æggehvider

1 æg

1 tsk. sort peber

½ tsk. tabasco

1 tsk. olivenolie

1 dl. hakket løg

1 fed hvidløg - finthakket

2½ dl. mager reven emmentalerost

2 spsk. hvedemel

6 tomater i tynde skiver

2 spsk. frisk basilikum

 

Sæt ovnen på 250G. Rul dejen ud, og beklæd formen. Læg folie over dejen, og bag i 5 min. Fjern folien. Bag yderligere 5 min, til dejen er gylden. Lad bunden svale af. Skru ovnen ned til 175G.

 

Pisk fløde, æggehvider, æg, sort peber og tabasco sammen i en skål. Opvarm olien på en pande, og steg løg og hvidløg, til de er møre ca. 5 min.

 

Bland løgene med 1 dl. ost og melet. Læg blandingen underst i pien, og læg tomatskiverne ovenpå. Drys med hakket basilikum og resten af osten. Hæld æggeblandingen over.

 

Bag pien, til den er fast, ca. 50 min. Lad den svale i ca. 10 min før serveringen.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Man kan lave sin egen mørdej i stedet for at købe den frosne. Bland 100g smør eller margarine, 2 dl. hvedemel, ½ tsk. salt og 2-3 spsk. vand. Rul dejen ud, og frys den ned i passende store plader med smørrebrødspapir imellem.

 

Fordel tomaterne over ostemassen. Læg gerne to lag tomater på, men sørg for, at de bliver jævnt fordelte.

 

Et tip:

Drys et par skefulde mannagryn over bunden, før fyldet kommes i. Så bliver pien ikke blød i bunden.