Tomatpie med fransk sennep og ost

1580

1 stk.

Danmark

 

Pie dej:

75 g smør

150 g mel

1 æg

1 nip salt

 

Fyld:

4-5 mellemstore tomater

125 g mild ost i skiver

1-2 spsk. lys fransk sennep

1 tsk. friskhakkede basilikum

2 dl. piskefløde

1 æg

Salt og hvid peber

 

Begynd med dejen. Hak smør og mel sammen og findel det til en grynet masse. Pisk ægget ensartet, kom det i tillige med salt og ælt godt igennem. Er dejen meget fast tilsættes 1 spsk. vand. Lad dejen ligge koldt i ca. 30 min..

 

Rul den ud, lidt større end pie formen og læg dejen i. Lad dejen gå op over kanten og tryk den til. Prik dejen med en gaffel og bag den i ovnen i 10 min. ved 225G på nest nederste rille.

 

Skær tomaterne i skiver. Pisk fløden og æg sammen, smag til med salt, peber og basilikum. Smør lidt sennep på osteskiverne.

 

Læg osteskiverne i formen. Fordel tomatskiverne på og hæld flødeblandingen over. Sæt pien i ovnen ved 225G i 12-15 min. til den er gylden og gennembagt.

 

Server en grøn salat til.

 

BEMÆRKNINGER:

 

For at dejkanten ser flot ud, skal man lægge folie i pien/tærten, og hæld bønner/ris/linser i, det holder dejen på plads når den skal forbages.