Vildtpie med peberfrugt og selleri

7226

6-8 pers.

Tyskland

 

500 g hakket dyrekød

2 skiver røget bacon

25 g smør eller margarine

1 peberfrugt

1-2 skiver selleri

Salt og peber

2 dl fløde

5-6 plader frossen butterdej

 

Til pensling:

Æg

 

Skær baconen i terninger. Smelt fedtstoffet gyldent og rist baconterningerne heri. Bland det hakkede kød i og brun det, til det skilles. Tilsæt peberfrugten skåret i strimler og groftreven selleri. Krydr med salt og peber og hæld fløden ved. Lad blandingen snurre sammen 10-15 minutter.

 

Tag kødet fra varmen og lad det blive koldt. Tø butterdejspladerne ved stuetemperatur ca. 20 minutter.

 

Læg tre plader side om side, så kanterne går lidt ind over hinanden, og rul dem ud. Læg dejen i en tærteform ca. 22 cm i diameter. Fordel kødblandingen heri. Rul de resterende plader ud, og læg dem over som låg. Skær nogle ridser i låget, så dampen kan slippe ud. Skær blade af evt. dejrester og lim dem på med æg.

 

Pensl med æg og bag pien ca. 30 minutter ved 200G.

 

Server pien med en skål salat.