Rabarbergrød med muskat og vanille

6860

4 pers.

Danmark

 

4 røde rabarber på ca. 400 g (renset vægt)

50 g sagogryn

½ dl vand

100 g sukker

½ stang vanille

100 g rørsukker

1 tsk. revet muskatnød

1 citron (saft og skal)

4 dl tykmælk

50 g flormelis

 

Forvarm ovnen til 180G.

 

Skær ender og spidser af rabarberne. Kog enderne og spidserne i ½ liter vand med sukker og vanille, til de falder sammen. Sigt rabarbersaften fra og over i en ren gryde. Skrab vanillekornene ned i rabarbersukkerlagen og smid stangen og de kogte stykker bort.

 

Skær 12 flotte stykker rabarber på hver 4-5 cm. Vend dem i rørsukker og muskatnød og sæt dem i ovnen i 7-8 min. ved 170G varme, til de er møre, men faste, og saften og sukkeret er blevet til sirup.

 

Skær resten af rabarberne i tynde skiver på 2-4 mm. Hæld sagogrynene i rabarberlagen og kog den langsomt op under omrøring i 5-6 min. Kog rabarberskiverne med i de sidste 2 min. Hæld grøden i et fladt fad og smag til med citronsaft og skal. Køl grøden ned — til at begynde med kan grynene forblive hvide og hårde, men når sagogrøden trækker, svulmer grynene op og legerer desserten.

 

Dræn imens tykmælken i et kaffefilter, så der er 2 dl tilbage og smag til med flormelis og lidt ekstra citronsaft. Anret sagodesserten i dybe tallerkner med tre bagte rabarber, lidt sirup og en klat tykmælkscreme.