Bønnegryde med hvidløg og peberfrugt

2174

4 pers.

Danmark

 

1 kg. skært svinekød

750 g kartofler

1,5 kg. grønne bønner

300 g skalotteløg

2 fed hvidløg

2 røde peberfrugter

5 spsk. olie

1 L. vand/hønsebouillon

Salt og peber

 

Pynt:

2 spsk. finthakket persille

1 spsk. finthakkede purløg

 

Skær kødet i mundrette stykker – puds evt. sener og fedt af. Skræl kartoflerne og skær dem i kvarter. Vask bønnerne i rindende koldt vand. Nip enderne af og bræk dem i mundrette stykker. Pil skalotteløget og hvidløg. Fjern frø og stol fra de rengjorte peberfrugter og skær dem i passende strimler.

 

Varm olien op en stor gryde. Brun kødet på alle sider. Smag den til med salt og peber. Brun dernæst de små løg grundigt. Efter det, tilsættes kartofler, bønner og peberfrugt. Kom de knuste hvidløg i. Tilsæt den lune bouillon. Bring det i kog, dæmp varmen og lad det småsimre under låg i en time.

 

Smag atter til med salt og peber. Tag gryden fra varmen. Drys med hakket persille og purløg og server retten straks. Groft brød.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Smager godt.