Gryderet med ananas og tomatketchup

8102

4 pers.

Danmark

 

500 g skært svinekød

2 løg

2 peberfrugter gerne 1 rød og 1 grøn

1 hønsebouillonterning

2 dl vand

2 spsk. sojasauce

1 spsk. tomatpuré

1 tsk. stødt ingefær

1 lille ds. ananas ca. 220 g

Salt og peber

 

Tilbehør:

Ris eller pasta

 

Skær kødet i ca. 1 cm tykke strimler. Pil og hak løgene. Skyl peberfrugterne, befri dem for stilk og kerner og skær dem i 1 cm tykke strimler.

 

Bland bouillonterning, vand, sojasauce, tomatpuré, ingefær og ½ dl af lagen fra ananasdåsen sammen i en gryde og lad det komme i kog. Kom kødstrimler og løg i gryden og lad det simre ved svag varme under låg i ca. 15 minutter.

 

Kom peberfrugtstrimlerne i gryden og lad dem koge med, til kødet er mørt - ca. 5 minutter.

 

Skær ananasringene i mindre stykker og kom dem i gryden. Smag til med salt og peber.