Gryderet med champignon og æbler

9604

4 pers.

Danmark

 

½ kg fersk skinkesmåkød

2 spsk. smør

2 løg

Salt og peber

¼ tsk. tørret timian

8 små eller 2-3 store gulerødder

1 rød peberfrugt

1 skive selleri

2 dl suppe eller grønsagsvand

125-250 g champignons

2 syrlige æbler

2 tomater

1-2 dl hvidvin eller æblecider + citronsaft

 

Serveres med løse ris eller kogte kartofler

 

Skær kødet i ret store terninger, brun dem i smør og drys salt og peber på. Læg dem over i en serveringsgryde.

 

Svits løgringe, strimlet peberfrugt, gulerødder og selleriterninger i samme fedtstof og hæld dem i gryden. Drys salt, peber og timian over, hæld suppe ved og kog småt til kødet er næsten mørt i ca. ¾ -1 time.

 

Tilsæt rensede champignons, skrællede æblesnitter og kvarte tomater. Kog videre til alt er mørt.

 

Jævn skyen lidt og smag den til med hvidvin eller æblecider med lidt citronsaft.