Gryderet med de fire krydderier og kylling

10834

6-8 pers.

Algerier

 

¾ kg lammebryst

1 dl olivenolie

Ca. 10 perleløg (150 g)

1 gul peberfrugt

Lidt frisk eller tørret mynte

Salt                .

De fire krydderier

1½ L. vand

1 kylling

1-1½ kg kartofler

 

Lammebrystet skæres i jævnt store stykker. De kan evt. bede slagteren om at gøre det.

 

Varm olien op i en stegegryde og brun kødstykkerne heri. Pil løgene og skær dem i kvarte. Kom dem i gryden. Fjern kernerne fra peberfrugten og snit den fint. Kom den i gryden sammen med krydderierne. Hæld vandet ved og kog op.

 

Skær kyllingen i portionsstykker og kom dem i gryden. Lad retten koge langsomt op.

 

Skræl imens kartoflerne og skær dem i store ensartede stykker. Tilsæt dem når kødet har kogt ca. 30 min.

 

Læg låg på og lad retten koge videre til kartoflerne begynder at koge ud og kødet er mørt.

 

Server direkte fra gryden.