Gryderet med frugt og grønsager – Af E. Stjernholm Hansen

5510

4-6 pers.

Danmark

 

50g smør

½ tsk. karry

750 g skinkekød i terninger

2 store, skrællede æbler i terninger

1½ dl. rosiner

2 appelsiner - kun skallen

3 dl. ananassaft

¼ L. piskefløde blandet op med 1 dl. mælk

2 tsk. salt

½ tsk. hvid peber

150g kokosmel

6 skiver ananas i terninger

1 dåse majs - netto 285g

200g mellemfine, frosne ærter.

 

Smørret brunes let med karryen. Skinkekødet svitses hen. Alt snurrer ca. 1 time, til kødet er mørt.

 

Derefter tilsættes appelsi­ner, ananas, majs, ærter, æbler og rosiner. Så snurrer alt igen i ca. 5 minutter.

 

Kan evt. jævnes. Smages evt. til med lidt mere salt. Serveres med løse ris og kokosmel ristet på en tør pande, til det er gyldent.

 

En salat af iceberg eller kinakål og 100 g ærter med en marinade af cremefraiche rørt op med lidt ananas- og appelsinsaft, smager godt til.

 

BEMÆRKNINGER:

 

Smager godt.

 

Jeg brugte ½ mandarinsaft og ½ appelsinjuice. Retten er meget sød og der bliver en stor portion.