Gryderet med litches og risvin

7394

4-6 pers.

Kina


450 g magert svinekød i tern
2 tsk. lys sojasauce
2 tsk. kinesisk risvin eller tør sherry

1 tsk. sesamolie
2 tsk. majsmel
225 g friske eller dåse litches
1 ½ spsk. olie - helst jordnøddeolie
2 spsk. groft hakket hvidløg
2 spsk. groft hakket forårsløg til pynt

Skær svinekødet i 0,5 x 5 cm skiver og læg dem i en skål. Tilsæt sojasauce, risvin, sesamolie og majsmel og bland godt.

Hvis man bruger friske litches, skal de skrælle og frøene fjernes. Læg dem til side. Hvis man bruger dåse Litches, hældes de i en si og stil frugten til side.

Opvarm en wok eller stor stegepande, tilsæt olie og hvidløg og lad det stege med i 10 sekunder. Kom svinekød i og fortsætte med at stege i 1½ minutter eller indtil det lige er færdigt.

 

Tilsæt litchesblommer og fortsætte med at stege yderligere i 30 sekunder til det er gennemvarmt.

 

Pynt med de hakkede forårsløg og tjene på en gang.