Gryderet med oliven og rosiner

12217

4 pers.

Danmark

 

500 g mørt svine- eller lammekød

Salt               

3-5 dl bouillon eller vand     

3 store tomater                    

1 rød peberfrugt                  

1 løg             

3 fed hvidløg 

2 spsk. olie    

1 glas fyldte oliven (ca. 100 g)                   

5 kryddernelliker                 

2 tsk. vineddike                   

50 g rosiner (ca. 1 dl)          

 

Skær kødet i 2 cm store terninger. Kom dem i en gryde og hæld salt og væske ved, så det dækker. Kog kødet ca. ½ time under låg til det er mørt.

 

Flå tomaterne og pres kernerne ud, hak dem fint. Tag kernerne ud af peberfrugten og skær den i fine strimler. Pil løget og hak det fint, pres hvidløgene.

 

Varm olien op i en gryde og svits løgene heri. Tilsæt tomaterne og ca. 5 min. efter peberfrugten. Tilsæt oliven, nelliker og vineddike. Lad det koge godt sammen. Kom rosinerne i.

 

Tag låget fra kødgryden og kog til al væde er væk, kom så «tomatpureen» i og kog ca. 10 min. under omrøring. Server fra gryden.

 

Kan serveres med:

Løse ris.

Majs.