Marineret skinkesauté Manilla med farin og ingefær

9607

4 pers.

Filippinerne

 

400-500 g skinkesmåkød, skåret i tynde strimler

 

Marinade:

½ dl vineddike eller citronsaft

1 spsk. Soya sauce (sød indonesisk) Ketjap Manis

1 spsk. sirup eller farin

1 fed hvidløg

1 spsk. frisk revet ingefærrod (eller ½ tsk. stødt ingefær)

1-2 tsk. karry

 

Desuden:

2 spsk. olie

3-4 stængler bladselleri i ½ cm stykker

300 g frisk ananas i små stykker (eller en lille dåse konserveret)

2 dl bouillon

50 g ristede nøddekerner eller revet kokosnød (evt. kokosmel)

 

Tilbehør:

Løse ris

Ekstra ananasstykker

Evt. revet kokosnød

 

Rør marinaden sammen, vend de tyndt skårne skinkestrimler heri og lad dem marinere ½-1 time. Lad marinaden dryppe af gennem en sigte. Gem den til sauce.

 

Rens grønsager og frugt og skær det hele ud som anført ovenfor. Kog de løse ris.

 

Rist evt. nøddekerner/kokossager på en tør pande. Vend dem hele tiden, så de bliver gyldne - tag dem straks af varmen.

 

Varm olien i en sautépande eller en gryde. Sautér bladselleri og ananasstykker ved jævn varme et par minutter. Vend kødet i og sautér i endnu et par min. under stadig omrøring. Tilsæt bouillon og marinade, læg låg på, dæmp varmen og lad retten simre i ca. 5 min.

 

Smag tit med vineddike eller citron og soya, karry, salt og peber.

 

Anret skinkesautéen, pynt med nøddekerner/kokosflager og server med ananas, løse ris og evt. reven kokosnød.