Marineret svinekød i sur-sødsauce med kinakål og peberfrugt

9608

4 pers.

Danmark

 

400-500 g magert svinesmåkød i strimler

 

Marinade:

l spsk. soyasauce

2 tsk. eddike (evt. lys vineddike)

1 tsk, ingefær

1 hakket skalotteløg

Evt.1 fed hakket hvidløg

Friskmalet peber

2 gulerødder i stave

2 grønne peberfrugter i strimler

¼ kinakål

250 g ananasstykker (lille dåse)

1 spsk. soyasauce

2 tsk. eddike

4 spsk. majsolie

1 dl bouillon (terning)

Salt

 

Tilbehør:

Ris, groft brød

 

Rør marinaden sammen. Vend kødstrimlerne heri og lad dem marinere ca.1 time.

 

Rens imens grønsagerne og skær dem i strimler.

 

Varm 2 spsk. olie i en dyb pande eller en gryde og svits hurtigt grønsagerne heri sammen med hvidløgsterningerne. Tilsæt 1 dl bouillon og lad grøntsagerne koge næsten møre.

 

Tilsæt ananasstykker og -saft, soyasauce og 2 tsk. eddike. Jævn let med Maizena og smag til med salt og peber.

 

Si kødet fra marinaden og brun det over god varme i olie i ca. 2 minutter.

 

Bland kød og grøntsager ved anretningen og server retten med løse ris og groft brød.