Svinekød i hvidvinsmarinade med blåmuslinger og tomat

8107

4 pers.

Danmark

 

750 g småkød i tern

25-30 friske blåmuslinger

Ca. 1 dl. tør hvidvin

2 spsk. antonius fedt eller olie

2-3 små løg i tynde skiver

1 rød peberfrugt i tynde skiver

1 tsk. hakket hvidløg

4-3 tomater, flåede hakkede

½ spsk. frisk hakket korender e1ler ½ tsk. tørret knust

 

Marinade:

3 dl. tør hvidvin

1 spsk. rosen paprika

2 fed halverede hvidløg

Salt og peber

 

Tilbehør:

Citronbåde

Grove flutes

 

De danske blåmuslinger er af fin kvalitet og nemme at rengøre. De passer godt sammen med det saftige kød. Men husk, det er vigtigt at stege kødet, der er mørnet i marinaden, meget kort og ved kraftig varme, så det beholder al sin saft, kraft og smag. Det tager lidt til at tilberede denne ret, men langt det meste kan tilberedes i forvejen.

 

Kødet vendes godt i marinaden. Lad det stå i 5-6 timer, hæld det i en sigte, gem marinaden.

 

Skrub muslingerne rene, kasser dem, der ikke er lukkede eller som ikke lukker sig ved et slag mod køkkenbordet. Damp dem i 5-6 min. i ca. 1 dl. tør hvidvin i en gryde med låg ved kraftig varme. Fjern de muslinger der evt. ikke har åbnet sig. Pil muslingerne ud af skallerne, sigt og gem hvidvinslagen,

 

Smelt 1 spsk. antonius fedt i en gryde, tilsæt løg og rød peberfrugt og steg til løgene er klare. Tilsæt hvidløg, tomater og marinaden fra kødet, lad saucen koge 4-5 min., smag til med korender og krydderier.

 

Brun kødet ved kraftig varme på en pande i ca. 7 min. i resten af fedtet. bland det i saucen, kog panden af med lagen fra muslingerne, bland den i saucen, drys muslingerne over og server med citronbåde og grov flutes.